Menu Sluiten

OVER RUUD

 Ruud Schols

Achtergrond

Ruud heeft zowel technische- als bedrijfskundige achtergrond (Autotechniek, MMO, MBA Primer). Binnen de organisaties waar hij werkzaam was heeft hij zich steeds verder kunnen ontwikkelen. Gedurende deze tijd heeft hij zich ook op HR-gebied ontwikkeld, met name door het voorzitterschap van de landelijke en lid van de Europese OR van het toenmalige Varel Security. Hiervoor, maar ook voor andere vakgebieden volgde Ruud meerdere aanvullende cursussen en trainingen.

Werkervaring

Ruud startte zijn carrière als colporteur bij een begrafenis- en levensverzekeringsmaatschappij. Deur aan deur verkopen, weer of geen weer, acquireren op zijn puurs. 

Na een klein jaar kreeg hij de mogelijkheid om bij het toenmalige Volvocars (het huidige VDL Nedcar) de afdeling CKD (completely Knocked-Down) aan de slag te gaan. Hier werden de Volvo’s tot in de kleinste onderdelen als bouwpakket naar Maleisië en Indonesië vervoerd. 

Na deze periode startte Ruud bij een grote bakkerij als commerciële medewerker waarbij het zijn dagtaak was om de bakkers en supermarkten te begeleiden bij het bestellen van de juiste hoeveelheden. Ook organiseerde hij toen al klantenacties en reclames voor zijn klanten. 

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw startte Ruud als Technisch/administratief medewerker van VAG, (het latere Varel Security). Een organisatie die aan de wieg stond van het elektronisch beveiligen van banken, bedrijven, overheidsgebouwen en woningen. Hier waren volop ontplooiingsmogelijkheden die Ruud met beide handen aannam. Door de snelle ontwikkeling van deze organisatie waren zijn affiniteit met techniek en zelf didactische eigenschappen zeer welkom ook voor zijn eigen ontwikkeling, met als laatste functie Hoofd Klantenservice, waarbij hij de organisatie van de service- en storingsdienst combineerde met verkoop aan bestaande klanten. Daarnaast vervulde hij binnen Varel Security de laatste acht jaar de functie van voorzitter van de OR. 

Begin 2000 maakte Ruud de overstap naar het gerenommeerde vastgoedbedrijf Stienstra Woning Project Ontwikkeling, waar hij de volledige project controlling onder zijn hoede nam en tevens ook het applicatiebeheer. Hij nam diverse procedures onder de loep, waarbij de volledige automatisering van de opdrachten en bestel administratie compleet was toen de overname door Bouwfonds een feit was.  In deze functie beleefde hij de flinke toppen van het vastgoed, maar ook de dalen. Met name de beurscrisis waarbij reorganisaties ertoe hebben geleid dat Ruud besloot in 2011 als zelfstandig consultant te starten. Hier heeft zich toegelegd op de drijfveren en natuurlijke rollen van individuen en teams, waarbij Belbin methodiek een geschikt fundament bleek. Ruud vulde deze Belbin methode aan met coach methodieken en diverse andere modellen waaronder zijn eigen ‘Cultuurdiagnose’ en business modelling. Hieruit ontwikkelde hij meerdere succesvolle coachtrajecten met een kenmerkende aanpak.

Professionele interessegebieden

Werkplezier, inzetbaarheid, re-integratie, spoor 2 coaching, outplacement, teams, personal coaching en innovatietrajecten.

Kenmerken

Ruud weet je binnen vijf minuten duidelijk te maken dat het niet om jou gaat maar om de klant. Is direct, duidelijk, laat je nadenken en tot inzicht komen, weet te motiveren en te inspireren, deskundig, ongedwongen en weet rust te scheppen door steeds weer een luisterend oor te bieden om tot goede oplossingen te komen. Wordt ervaren als een fijn menselijk persoon. (lees meer op mijn linkedin pagina)

Ruud en Elena

Wat klanten en relaties zeggen:

Amanda Wells

Senior Trainer / Coach

Ruud past de theorie van Canvas aan de persoonlijke situatie van de klant. Met zijn vragen kom je tot de kern of wat belangrijk is voor jezelf en je bedrijf. Hij is ook flexibel in zijn manier van aanpak en is bereid meer te doen ter ondersteuning van de klant.

Karin Pieper

Inspirator, coach, communicatieadviseur

Ruud gaf gisteravond een interessante CANVAS-workshop voor ZZP-ers. Met veel persoonlijke aandacht, prikkelende vragen om tot de kern te komen en waardevolle tips. Deze sessie gaf mij inzichten over mijn waardepropositie en droomklant. Een echte aanrader!

Mischa de Rooij

Senior projectmanager at Exaedes Bouwrealisten

Als projectmanager van Exaedes Bouwrealisten gaat mijn volle aandacht veelal uit naar de operationele zaken binnen het bedrijf. Hierdoor wordt de “bigger picture” wel eens uit het oog verloren. Op aanraden en onder begeleiding van Ruud heb ik het Business Model Canvas ingevuld voor Exaedes Bouwrealisten. Het canvas biedt de gelegenheid het businessmodel van een afstandje te bekijken en bijvoorbeeld de klant eens centraal te stellen in de keuzes die gemaakt worden. Een eenvoudige maar krachtige tool om te zien welke onderdelen in jouw businessmodel een rol spelen en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Door de elementen van het bedrijf op een visuele manier in kaart te brengen zag ik snel waar eventuele bijsturing nodig is wat ik moet laten en wat ik moet gaan doen. Ruud stelde hierbij de kritische vragen, welke confronterend waren, maar er wel toe leidde dat ik de kennis van en passie voor het bedrijf en de markt waarin zij opereert gerichter ben gaan gebruiken.

meer reacties over Canvas

Mardge Pascaud

CEO & Founder Pascaud Beauty Innovations

Ik heb Ruud gevraagd om binnen ons bedrijf de teamrollen van alle medewerkers helder te krijgen. Een uitstekend geleverde job, snel en vakkundig. Met de heldere analyse konden we direct aan de slag. Tevens heeft Ruud nog een brainstormsessie begeleid waarin hij iedere deelnemer goed de ruimte wist te geven en voldoende kon prikkelen om ‘out of the box’ te denken. Ik ben niet op zoek naar ellenlange sessies met peperdure consultants waar je vervolgens maar 2% van kunt gebruiken. Ruud heeft zijn opdracht perfect vervuld en voor mij het woord ‘consultant’ een positieve invulling gegeven.

Linda de Sévrèn Jacquet

deelneemster aan de workshop “Welke werkgever past bij mij”

Gisteren de workshop “Welke werkgever past bij mij” afgerond met Raymond Knapen. Ik ben zeer onder de indruk over de manier hoe Ruud op een leuke ontspannen manier de workshop geeft. Door deze workshop te volgen krijg je een beeld van je natuurlijke rollenpatroon (Belbin). Het spiekboekje zal zeker van pas komen bij mijn volgende sollicitatiegesprek. Het kan als ondersteuning dienen het gesprek nog beter te laten verlopen

Erwin Bongaerts

ZAAKVOERDER bij REVILAX

Ruud heeft een verhelderende sessie over toekomstgericht ondernemen gegeven. Waarvoor dank.

Johan Revinsek

Advisor at UNIZO

Ruud Schols heeft de organisatie van de UNIZO-Award Maaseik op zich genomen voor 2014. Een perfecte organisatie van A tot Z. Pers, Catering, Ontvangst en Inhoud van de eerste avond (Kick-Off UNIZO-Award Maaseik bij Gopa Keukens) was tip top!
Ruud Schols is een ondernemer en ook een top organisator.

Sylvia Nijs

CEO Nijs & Ludwig/ Interconnectis Group/ Co-Founder bij De Witte Raven

In mijn functie als bestuurslid van UNIZO Maaseik mocht ik reeds de 3e keer met Ruud en een gedreven team van collega´s de organisatie van een prestigieus evenement opzetten. De kennis van Ruud om de teamleden naargelang hun talenten en karaktereigenschappen in het project te laten werken, maakte de tijdintensieve inspanningen tot een plezant vrijwilligerswerk. De kundige coördinatie van Ruud heeft de leden van onze werkgroep hoog gemotiveerd om het allerbeste resultaat te behalen.Het resultaat van de Award Celebration Night 2016 in Maaseik heeft dan ook veel positieve en enhousiaste reacties van de gasten opgeleverd. Een aanrader om met Ruud samen te werken!

Joke Rutten

Relatiebeheerder Medische Vrije Beroepen KBC

Ik heb Ruud leren kennen als diegene die de startende ondernemingen in Maaseik een duw in de rug wilde geven met het op touw zetten van de Unizo Starters Award. Ik heb hem tijdens mijn periode als bestuurslid van Unizo Maaseik ervaren als een zeer gedreven, gepassioneerde ondernemer. Hij gaat steeds zeer punctueel te werk en bereid zijn zaken zeer goed voor. Ruud weet mensen te motiveren en te enthousiasmeren, zonder twijfel een meerwaarde voor elk bedrijf!

Xander Hartevelt RC

Consultant at Grip op finance

Ruud heb ik leren kennen tijdens een intensieve Krauthammer management training in 2006. Hij is een betrouwbare senior Finance professional die in verrassende en verfrissende oplossingen denkt. Ruud kun je een echte voortrekker noemen. Iemand die de boel in beweging krijgt, op een prettige menselijke manier. Vandaag de dag, zo veel jaar na dato, voorziet Ruud collega studenten van toen nog steeds van bruikbaar advies: Een sparringpartner die je eenieder toewenst!

stroomstoot
Stroomstoot voor je team, intro-video

Examen Molengids op TV