Menu Sluiten

“KOM, LATEN WE ER EVEN OVER BRAINSTORMEN”

“Kom laten we er even over brainstormen” hoe vaak wordt dit voorstel niet gedaan? Dit start dan vaak met de mening van de persoon die het ‘brainstormen’ voorstelt. Het is meer zijn zoektocht naar gelijkgezinden. Zijn die er niet dan ontaardt dit meermaals in het uitspuien van ieders gedachte, een storm in een glas water. Het volume stijgt terwijl de bereidheid tot het luisteren naar elkaars mening meer dan evenredig daalt.

Herkenbaar?

brainstormenDit heeft niets te maken met brainstormen. Brainstormen is zoveel meer! Voor een goede, efficiënte en zinvolle brainstorm is duidelijk meer nodig. Het is niet alleen nodig om er de tijd voor te nemen. Ook is een onbevangen omgeving van belang.

Een milieu van respect, op hetzelfde niveau worden geaccepteerd en een onmiskenbare vorm van creativiteit zijn de ware groeibodems voor een succesvolle brainstorm.

Er dient een mogelijkheid gecreëerd te worden voor een ‘losse’ gedachtegang, een flow, een inspiratiedrang. Alles met het doel te komen tot iets nieuws. Iets verhelderend, iets succesvol, ja zelfs iets onverwachts uit passie, voortvloeiend uit een onbevangen vrijheid in energie!

Geloof me, er is meer nodig en dat kan! Niks geen ‘TJAKKA gedoe’, maar gewoon zoveel mogelijk in de stijl en cultuur van je organisatie. Wel steeds grensverleggend, doelgericht en echt. Echt brainstormen, geen “kom laten we er even over …”

  • Er is tijd nodig,

  • aandacht nodig,

  • inspanning nodig en

  • een bepaalde flow om tot een succesvolle brainstorm te komen.

Tijdens mijn begeleiding lopen we eerst een traject door, waarbij iedereen de gelegenheid heeft om in een onbevangen manier deel te nemen aan de brainstormsessie. Deze fase van de sessie is belangrijker dan de brainstorm zelf, want wanneer je eenmaal “out of the box” denkt, is het mogelijk om met alle ideeën naar voren te komen. Is het mogelijk om je gedachtentrein als een waterval te laten vloeien, met waarschijnlijk het beste idee, in ieder geval steeds met een goed idee. Een beter idee dan wanneer je de doemdenkende vraag wordt gesteld: “Kom laten we er even over …. brainstormen”

‘een brainstormsessie, absoluut meer dan een storm in een glas water’

 

MEER WETEN?

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.