Menu Sluiten

DE LEEFBARE STAD EN DE IMPACT OP UW ONDERNEMING

Een leefbare stad vergt de ontwikkeling van een flexibel masterplan

Steden worden steeds belangrijker, in de toekomst gaan er steeds meer mensen wonen. Het vormen van een leefbare stad is een uitdaging voor alle partijen.

Wist u dat ruim de helft van de wereldbevolking in een stad woont?

Een wetenswaardigheid die niet veel zegt. Het zegt natuurlijk meer als je weet dat de verwachting is dat dit aantal zal stijgen. Zo is de verwachting dat 65% in 2050 in een stad zal wonen.

berlijn009

Hoe zou dit komen? Waarom gaan er steeds meer mensen hun heil zoeken in een stad? Een stad, steden: ik vind ze geweldig! Maar om er te wonen? Dat hoeft voor mij niet zo direct. Geef mij maar het platteland, in ieder geval een grondgebonden woning met wat tuin en ruimte om me heen. Dat is toch heel wat anders dan te wonen in één van de vele woninglagen op elkaar van een appartementencomplex. Toch is de verwachting dat er heel wat meer mensen richting de stad trekken om er te wonen.

Een trend die op menig platteland reeds decennia valt waar te nemen. Over het algemeen tijdens de zoektocht naar meer welvaart, dichter bij de plek waar het allemaal plaatsvindt, dichter bij het werk.

Een trend die overal plaatsvindt. Niet alleen in China of Afrika. Ook in Europa.

Europese steden zullen in de toekomst groeien, blijven groeien. Dat is om bepaalde redenen niet tegen te houden, het lijkt er steeds meer op dat dit de feiten zijn waarmee wij rekening moeten houden.

In NAW, het magazine over integrale gebiedsontwikkeling staat in editie #49 een boeiend en uitputtend artikel over de leefbare stad. Een artikel waarin door de bril van zes experts gekeken wordt naar de uitdagingen om in de toekomst een leefbare stad te ontwikkelen. Ieder van hen vanuit de eigen specifieke optiek.

Er staat heel wat te gebeuren wanneer er zoveel meer mensen gaan wonen in de huidige steden. Een inschatting die ook duidelijk naar voren komt in het genoemde artikel. Een van de fundamenten blijkt ook nu weer de nadruk op een flexibel masterplan.

“Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw onderneming?”

En wat denkt u zelf? Wanneer de ontwikkeling van deze herstructureringen en nieuwe ontwikkelingen al gebaseerd worden op uiterst flexibele masterplannen? Dan zal een hoge mate van flexibiliteit ook van de uitvoerende ondernemingen verwacht worden.

Hoog tijd om te kijken hoe het er nu voor staat. Een flexibel masterplan kunnen invullen is iets anders dan gemakkelijk inspringen op een terloopse verandering. Dat hou je op termijn net vol, dat zijn brandjes blussen terwijl je achter de feiten aan holt.NY2005 056 Business model Canvas

“Business modellen als Canvas(BMC) bieden uitkomst”

Wil je weten hoe je er nu voor staan, dan is een business-model als Canvas (BMC) een perfect instrument. Wil je er een vliegende start mee maken, dan doe je dat het best onder begeleiding van een expert die niet uit je organisatie komt. Maar wel affiniteit heeft met je branche.

In de kortst mogelijke tijd is je eigen organisatie professioneel in beeld gebracht en kun je iedere terloopse verandering simuleren. Je kunt dan meteen een reële inschatting maken van de gevolgen voor je organisatie en kunt de gepaste maatregelen nemen. Natuurlijk wil je nu wel weten hoe je zo snel mogelijk tot dit resultaat kunt komen, neem daarvoor contact op via deze link.

 

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.