Menu Sluiten

EEN CV ZEGT HELEMAAL NIKS

een CV

‘Een CV (Curriculum Vitae) zegt helemaal niets’, met drie puntjes erachter. Dus is er ruimte voor een eigen interpretatie van deze spreuk. Hoe zij het precies bedoelen, dat weet ik niet. Wel zit er volgens mij een kern van waarheid in. En het lijkt mij een dubbeltje op zijn kant dat LiefhebberHR dit ook zo bedoelt.

De meeste CV’s zijn vaak een opsomming van vaste elementen zoals NAW gegevens, opleidingen en ervaringen. En dat zegt inderdaad helemaal niets over hoe jij nou past op de vacature.

Je CV zegt in ieder geval bitter weinig over je karakter, je persoon of hoe je past binnen het team. Net zo goed als dat de vacature niks vertelt over de persoonlijke kenmerken van je eventuele toekomstige team genoten.

Is een CV daarmee niets meer dan een abstracte opsomming van gegevens die je legt naast een bijna net zo abstracte opsomming van wensen of eisen die de vacature bepalen?

In de meeste gevallen wel, en tevens een logische en goede manier om te kijken of jij interesse hebt in de vacature. Of je deze vacature bijvoorbeeld vanuit je vaardigheden en opleiding aan kunt.

Toch zou je meer willen weten over die aanlokkelijke vacature: is dit een baan waarin je gelukkig kan zijn? Een job die je met veel plezier wilt vervullen en waarbij je te maken krijgt met loyale collega’s. Collega’s die weten hoe jij in elkaar steekt en liefst dat jij ook weet hoe je nieuwe collega’s in elkaar steken.

Maar laten we beginnen bij jezelf. Weet jij wel hoe je jouw eigen gedrag binnen een groep het beste kunt typeren? Dat is nog niet zo eenvoudig. Of toch wel?

Doe de Rollen Scan en kom er in ieder geval achter welke natuurlijke rol het sterkst je gedrag bepaalt.

 

MEER WETEN?

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.