Menu Sluiten

ROLLEN SCAN IS JARIG

Proficiat! Rollen Scan is jarig, hieronder een kort verslag van de registraties gedurende het eerste jaar.

Door de Rollen Scan uit te voeren ontdek je hoe de acht rollen (Belbin) zich voor jou persoonlijk verhouden.

De rollen zijn:

  1. Coördinator
  2. Vormer
  3. Plant
  4. Waarschuwer
  5. Uitvoerder
  6. Onderzoeker
  7. Groepswerker
  8. Afmaker

Bij de gratis Rollen Scan ontvang je een korte rapportage van de eigenschappen van je meest natuurlijke rol. Je ontvangt steeds je unieke ID code

Gedurende 2014 zijn er ruim 150 unieke ID codes afgegeven en geregistreerd, de Rollen Scan is online beschikbaar vanaf 1 april 2014.

Blik achter de schermen

Het is natuurlijk interessant om te zien welke rollen veel en welke rollen minder voorkomen.

De rol die het vaakst naar voren kwam als meest natuurlijke (primaire) rol is de rol van Uitvoerder. Opmerkelijk is ook dat deze rol nooit als aversierol naar voren kwam. Bij de secundaire rol kwam de rol van uitvoerder ook al als sterkste uit de Rollen Scans van het eerste jaar.

De waarde van deze gegevens beperkt zich enerzijds als een gemiddelde waarde van de Rollen Scans in een willekeurig tijdsspanne. Anderzijds is het een weergave van een groep die niet algemeen representatief genoemd mag worden.

Dit neemt niet weg dat het uitvoeren van de Rollen Scan met als resultaat het Persoonlijk Rollen Profiel veel waarde heeft voor het individu zelf. Zeker wanneer er binnen een team of project gewerkt wordt en er een behoefte is aan bepaalde karakter kenmerken of talenten. Deze zijn opgenomen in de omschrijvingen van de specifieke rollen.

rollenscan 2014

Hieruit is op te maken dat bij deze groep het aantal mensen met een sterke natuurlijke rol, primair of secundair bestaat uit de rol van uitvoerder. Rollen die hierna volgen zijn (2) Vormer en (7) Groepswerker. De rol van (1) Coördinator is het minst aanwezig in deze groep.

Wil je ook eens je persoonlijke rollen scan uitvoeren en er achter komen welke natuurlijke rol je bezit?

 

MEER WETEN?

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.