Menu Sluiten

EEN TEAM ZOALS DAT VAN MARC WILMOUTS

Afgelopen vrijdag mocht ik mij presenteren tijdens een netwerkbijeenkomst van een business club. Ik startte de presentatie met een link naar het WK 2014 in Brazilië, waarin ik de coach kwaliteiten van Marc Wilmots en zijn team aanhaalde. Het moest wel zo zijn dat hij, net als ik, ervan overtuigd is dat de kracht en sterkte van zijn elftal bestaat uit de persoonlijke rol kwaliteiten van ieder afzonderlijk.

En dat hij, Marc dus, deze individuele kwaliteiten goed transparant heeft. Hij weet ze toe te passen in iedere mogelijke opstelling, hoe verschillend van aard ook. Hij weet de juiste spelers op de juiste plaats op te stellen. Sterker nog, hij weet ook wat de positie van bijvoorbeeld De Bruyne is ten opzichte van Fellaini of Origi. Dankzij deze kennis was het uitvallen van Vanden Borre ‘meteen’ op te vangen door het wisselen van posities, aangevuld met een vervanger.

‘De taak van de bondscoach!’ zult u terecht zeggen. Of  ‘dat moeten de spelers toch wel ongeveer weten, ze krijgen er genoeg voor.’ Maar nu de vraag; hoe zit dit bij uw team? In hoeverre is uw team in staat om het plotseling wegvallen van de ‘Vanden Borre’ meteen op te vangen? In hoeverre weet het team zelf wat er wordt verwacht van een gewijzigde positie zoals in het nationale elftal van België?

Feitelijk bent u ook één van de spelers, of zelfs de bondscoach binnen uw team. Hoogstwaarschijnlijk niet zo goed betaald, maar wel met een hoger doel. Niet het gewenste wereldkampioenschap maar het voorkomen van een faillissement. Of het genereren van voldoende winst om de continuïteit te waarborgen, werk te behouden. Kijk dan wordt het ineens wel interessant om te weten wat de kracht van iedere deelnemer aan ‘uw team elftal’ zal zijn.

IMG_4692 - versie 2Om daar achter te komen heb ik een workshop ontwikkeld. Met behulp van een rollenscan wordt de basis gelegd voor deze workshop, waarmee op een praktisch te gebruiken manier het wijzigen van posities op het speelveld wordt gecreëerd. Het wordt transparant welke persoonlijke kwaliteiten iedere speler van uw ‘elftal’ bezit.

 

Wilt u met mij op ’trainingskamp voor uw eigen wereldkampioenschap?’

Dat kan!

Kijk dan hier voor meer informatie.

En uiteraard nog veel plezier met het kijken naar de wedstrijden van het WK.

RUUD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.