Menu Sluiten

Geef de ander het podium

telfoon bakeliet

Een koud bellen werksessie bij het Inspiratiehuis Maastricht op de laatste woensdag middag van de Indian Summer 2017.

Als een wervelende wind ging vroeger de Ajax tornado door het huis en de schoonmaak was een voldongen feit. Vanmiddag is deze tornado een wervelende wind van een totaal ander pluimage. Een sterke wolk vol passie en directheid waarin het belmeisje vertelt hoe je een telefoongesprek efficient zinvol kunt maken.

De start van haar betoog komt al snel uit bij hetgeen waarvoor we aanwezig zijn: ‘bellen’. Ze geeft dan ook meteen aan dat ze tijdens deze sessie daadwerkelijk life gaat bellen. Bellen met echte mensen om te laten zien, of liever horen, hoe je het kunt aanpakken. Wat je kunt bereiken met een juist voorbereid telefoongesprek.

De voorbereiding betekent niet dat je al alles weet over de persoon die je belt. Liefst niet zelfs, want dan vertelt hij of zij niks nieuws en wordt een gesprek gemakkelijk saai. De voorbereiding bestaat meer uit de kennis vergaren die nodig is om het gesprek op gang te brengen en te houden. Je gesprekspartner oprecht het podium van dit gesprek gunnen.

Dat is de basis voor een goed telefoongesprek.

Claudia, dat is de echte naam van het belmeisje, geeft tijdens haar werksessie een waterval aan suggesties hoe je je gesprekspartner op het podium helpt en deze daar ook zo lang mogelijk houdt. Indrukwekkend hoe zij dit doet op een puur natuurlijke authentieke manier. En daar zit dan ook een volgende waardevolle suggestie; ‘pluk de technieken uit mijn verhaal en doe er je eigen sausje overheen’. Ofwel blijf vooral authentiek, blijf jezelf.

Een van haar technieken is het ABC. Met behulp van haar ABC laat ze helder zien hoe je in een gesprek je gesprekspartner een platform en waarde geeft. De basis om verder te komen en naast een prettig gesprek ook een zinvol gesprek te voeren. Dit wordt bereikt door:

  • Aandacht,
  • Begrip &
  • Complimenten

Aan bod te laten komen in een willekeurige volgorde gedurende het hele gesprek.

Ze brengt het meteen in praktijk tijdens één van haar life telefoongesprekken. En je weet meteen, dit werkt.

Een werksessie met veel meer andere nuttige technieken en voorbeelden, een waardevolle middag.

‘Claudia, bedankt voor je sprankelende adviezen en je energieke directe humor.’

 

RUUD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.