Menu Sluiten

Hoe krijg je een helder beeld van je team?

succesvol teamEen helder beeld van je team? Je zult misschien heel makkelijk zeggen dat je dat reeds hebt. Maar is dat wel echt zo? Kun jij aangeven wat de talenten van ieder team lid zijn? De werkelijke talenten wel te verstaan. Niet de acties en klussen die je bepaalde leden van je team laat uitvoeren. Nee, de werkelijke talenten waar ieder individueel team lid in uitblinkt.

Wanneer je dit weet, dan durf ik hier te beweren dat je onderdeel van een geolied en succesvol team kunt zijn. Is dat niet het geval, dan mis je veel belangrijke kennis waarmee je dit zou kunnen bereiken. Daarnaast is er een risico dat de teamleden niet echt tevreden zijn en vaker, bijvoorbeeld, denken aan vertrekken. Of beheerst dit op een bepaalde manier het gedrag waardoor de sfeer grimmiger wordt binnen je team.

Wie weet ontdek je ook dat het steeds moeilijker wordt om de juiste dingen gedaan te krijgen en haken teamleden af, zodra het richting vijf uur gaat. Wellicht merk je ook dat er groepjes ontstaan die vaker dan echt noodzakelijk een lolletje trappen waardoor er werk blijft liggen.

Je hebt steeds meer het idee dat er minder geluisterd wordt, waarbij je team meer en meer haar eigen gang gaat zonder nog de gewenste bedrijfsdoelstellingen in het oog te houden: geen goede ontwikkeling.

Wat doe je eraan? Ga je het team strenger controleren? Aanspreken op het gedrag wanneer ze niet of te weinig met het werk bezig zijn? Of bedenk je een manier waarmee je meer taken gaat geven aan de lastposten in de hoop dat ze daarmee minder uren verbrassen? Zeg het maar, er zijn ongetwijfeld nog wel meer milde straffen te verzinnen die al dan niet succesvol lijken.

“Je zou ook kunnen overwegen om eerst een stap op de plaats te maken en terug te gaan naar de basis; het individu, de persoon, ieder teamlid dus.”

  • Wat beweegt iedereen,

  • waar liggen de individuele interesses,

  • welke talenten bezit iemand,

  • hoe kom je achter de drijfveren van ieder apart.

Door dit goed en efficiënt in kaart te brengen kom je een belangrijke stap in de richting. Je bent dan in staat om te kijken welke acties je het beste door wie kunt laten uitvoeren en daarnaast weet je ook welke acties en capaciteiten je team bezit. Een mooi gegeven wanneer je in de toekomstplannen maakt.

Kortom een helder beeld vormen van je team. Dat streef ik na wanneer ik een ONE TEaM traject start binnen je team. Daarmee heb je niet alleen dat gewenste heldere beeld van je team, maar help ik je ook verder met betrekking tot de ontwikkeling van je teamleden. Waar en hoe kun je zorgen dat je teamleden zich prettig voelen en zich met goede resultaten kunnen verder ontwikkelen, waarbij er een betere sfeer en meer werkplezier ontstaat.

Binnenkort geef ik een webinar over de weg naar een helder team, het ONE TEaM traject en meer team wetenswaardigheden. Schrijf je alvast in, dan hou ik je op de hoogte.

 

WEBINAR

 

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.