Menu Sluiten

HOE VOORKOM JE SPANNINGEN IN JE TEAM?

spanningen

Wie heeft er nog nooit mee te maken gehad? Spanningen in je team. Er broeit iets en je weet niet wat, of waar het vandaan komt. Het is alsof iedereen elkaar aankijkt maar niks zegt. Iedereen staat op scherp en niemand weet precies waarvoor of waarom.

Het duurt even voort en soms zelfs langer. Er zit ergens iets niet goed. Teamleden met een sterke vertrouwensbasis onderling durven het bespreekbaar te maken. Maar wel eerst alleen onderling. Andere blijven gissen en weer andere leggen het naast zich neer. Al is dat veelal ogenschijnlijk, het blijft broeien.

Een vervelende situatie, vind je niet? Het blijft een explosieve situatie en als er niet adequaat wordt ingegrepen is een explosie het gevolg. Het enige voordeel is dat daarmee een eerste stap gezet is om de spanning uit de lucht te halen. Alleen heb je het hoe en wanneer niet in de hand. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen en het resultaat. Maar het kan ook anders.

Er gebeuren steeds dingen die spanningen veroorzaken, dat is niet volledig te voorkomen. Moet je het dan maar klakkeloos accepteren? Dat hoeft niet. De oorzaak van de spanningen is vaak goed aan te pakken. Door de normen en waarden binnen de organisatie helder te maken en acceptabel toe te passen ontstaat een betere communicatie. Want het gebrek hieraan is vaak de oorzaak van spanningen die kunnen leiden tot het explosieve team gedrag.

Maar hoe krijg je de normen en waarden op een effectieve manier helder voor iedereen en zodanig geaccepteerd dat de communicatie dusdanig verbetert, waardoor dat de kans op explosies heel klein wordt?

Mijn aanpak hiervoor vindt plaats in een masterclass One Team, waarin alle teamleden een belangrijke rol spelen. Logisch, want je wil geen spanningen meer in je team. Wil je meer weten hoe ik je dit laat bereiken? Mail me dan,

 

of meld je aan voor de

WEBINAR

dat ik binnenkort geef.

 

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.