Menu Sluiten

IEDERE DAG VAKANTIE!

Iedere dag opnieuw nemen we ons zoveel voor, of denken we zoveel te moeten doen.

Wanneer je op het einde van de dag erachter komt dat je iets vergeten bent, dan heb je best nog wel een goede dag gehad. Plan het voor de volgende dag of gelegenheid en het is oke.

Zoveel te doen? Zoveel te plannen! Net als de start van iedere vakantie of weekend trip.

Is onze dag niet steeds het vullen van een vakantiekoffer?

De keuze begint steeds hetzelfde:

▪ Keuze 1: Welk koffer neem ik?

kofferset

Vaak afhankelijk van de duur van de vakantie, de manier van reizen en het gewenste gemak. Het gemak van het vervoer in relatie tot je bagage, speelt vaak mee in je beslissing. Kun je het koffer in de kofferbak proppen en hoeft deze er pas weer uit wanneer je op bestemming bent of kies je liever een cabinebestendige rolkoffertje met beperkte afmetingen.

▪    Keuze 2: Het vullen van het koffer?

Het aantal sokken, ondergoed, broeken of jurken, hemden en wel of geen truien. Dat is nog wel snel bepaald. En dan de schoenen, welke soorten, ook sportieve schoenen, ja zelfs wandelschoenen of enkel luchtige slippers? Doe ik ze in het koffer erbij, of neem ik een aparte tas? Moeten er handdoeken meer, je badkleding en avondkleding? En wat moet er nog meer mee? Verloopstekkers, oplaadapparaten, zakmes, een goed boek? Heel wat keuzes worden gemaakt voorafgaande aan je trip, je reis, je vakantie of het weekendje weg.

▪    Keuze 3: Waaruit bestaat mijn ‘handtassengerief’ ?

Naast paspoort, gsm, portemonnee en plastieken kaarten neem ik mee …. Verzin het maar, vul maar aan.
landkaarten

 

Ga je met de auto dan zal een landkaart handig zijn. Hoezo een landkaart? Er zit toch een navigatiesysteem in de auto, de gsm of je hebt een portable apparaat. Maar geloof me, een landkaart geeft een zeer goed overzicht. Het visualiseert  de wegen, de afstanden en het verschil in grootte van de plaatsen en steden in een oogwenk. Je hebt meteen een goed overzicht. Zeker bij de voorbereiding van de trip.

Ga je met de trein of vliegtuig, dan kun je de reis al zien als vakantie. Je hebt in ieder geval de tijd voor het lezen van een boek, een e-reader, iets van muziek.

Verzin het maar vooraf, wat heb je nodig en wanneer.

Het zal je nu wel opvallen, vakantie begint met plannen. Meestal meer secuur plannen dan een gewone dag of week.  Meestal ook beter dan een gewone dag of week? Nou laten we eerlijk zijn; iedereen vergeet wel eens wat in te pakken voor de vakantie. Sommige hebben geluk, ze ontdekken het nog ruimschoots voor het passeren van de grens. De ander pas op de laatste dag van de vakantie. Ook dan heb je gelukkig een fijne vakantie gehad zonder het gemis van iets wat je vergeten bent.

Lukt dat allemaal niet zo, dat plannen, zelfs niet op vakantie? Dan is het misschien wel handig om eens een workshop te volgen. Een workshop die je dit makkelijk en bruikbaar leert.

Niks moeizaams, niets met veel ‘blabla’, maar een workshop die je eenvoudig en interactief de juiste tijdbesparende kunstjes leert. Praktische tips geeft om je dagen én vooral je vakantie vooraf prettiger te plannen.

Tijdens mijn workshops ruim ik steeds tijd in om over vakantie te praten én hoe handiger met je tijd en plannen om te gaan. Tips, trics en meer handige wetenswaardigheden!

MEER WETEN?

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.