Menu Sluiten

HET ZAL JE BAAS MAAR WEZEN

“Het zal je baas maar wezen” dacht ik zo. Er wordt met de groene verhoging, waarop de vooroverbuigende eend staat te kwaken, iets van machtsverschil weergegeven. Ook balt deze eend zo mogelijk de linker vleugel om zijn gekwaak kracht bij te zetten.het zal je baas maar wezen

De ontvangende eend luistert met gefronste wenkbrauwen en met een van verbazing geopende snavel naar het gekwaak van de ander. Zijn vleugels bewegen in een achteruitgaande beweging.

Geen mooie vorm van instructie geven aan je medewerkers, al levert dit tafereel een waarlijk duidelijke prent op van de kwakende baas. Misschien iets van de vorige eeuw? ‘Was dat maar waar’ of ‘heel herkenbaar’ hoor ik de lezer denken.

De een zal het beamen met iets als ‘ je zult wel moeten, ze luisteren nooit’ , terwijl de ander denkt ‘ leg het eens op een normale manier uit en vraag eens gewoon of wij het begrijpen, wie weet hebben wij wel een nog beter idee’

Kortom, zie je dit gekwaak regelmatig, dan is er iets niet pluis binnen je team.

Doe er wat aan en begin bijvoorbeeld met een Rollen Scan. Stop dan, niet maar ga juist door met een traject waarbij je geleerd krijgt elkaars rollen profiel te begrijpen en te respecteren. Pas dan kun je blijvend excelleren binnen je team.

MEER WETEN?

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.