Menu Sluiten

MAAK ER IETS MOOIS VAN

‘Maak er iets moois van’, is de goedbedoelde opmerking van één van mijn collega coaches op mijn mededeling dat ik weer vroeg vertrokken ben. Vertrokken voor een aantal spoor 2 begeleidings acties vandaag. ‘Alsof spoor 2 iets te maken heeft met iets moois’, hoor ik mijn eerste kandidaat van die dag al hardop denken.

Nee ‘mooi’ kun je een spoor 2 traject niet meteen noemen, je mankeert iets, je bestaande baas heeft geen plek meer voor je en je bent verplicht ander werk te zoeken, helemaal los van de ernst van je situatie is dit al ernstig genoeg.

Toch doen een aantal coaches zich keer op keer weer veel moeite om er wél iets mooiers van te maken. Door intensief te begeleiden en samen een zoektocht te ondernemen naar nieuw en passend werk. Dat valt niet mee zult u nu denken. Zeker wanneer de gezondheidstoestand nogal wat beperkingen met zich mee brengt. Of de leeftijd ook niet echt meer ‘piep’ is. Misschien heb je nog nooit eerder gesolliciteerd en heb je ook niet veel aan scholing hoeven te doen tijdens je huidige job.

“Allemaal argumenten die het zeker voor de kandidaat niet makkelijker maken een beeld te vormen van een nieuwe job. Een job die noodzakelijk is om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.”

Hiervoor moet je als coach natuurlijk een degelijke opleiding hebben gevolgd, over een hoop doorzettingsvermogen beschikken, enthousiast blijven motiveren en blijven zoeken, blijven zoeken en nog eens blijven zoeken. Omdat deze opleiding gegeven wordt aan coaches die reeds actief zijn op een ander gebied ontstaat een netwerk van specialisten. Daar kan ik altijd terecht voor raad en daad. Bijvoorbeeld wanneer ik in mijn zoektocht voor een kandidaat weet dat deze collega coach ons verder kan helpen.

Daarmee bezitten wij als Totaal Coaching goed opgeleide coaches inzetbaarheid naast een praktijkgerichte opleiding ook een ongekende kennis die breed inzetbaar is. Want wij weten beter als geen ander dat je niet alles hoeft te weten of te kunnen. Een pre die iedere spoor 2 kandidaat aan den lijve zal ondervinden wanneer deze een coach van het Totaal Coachings-team coaches krijgt toegewezen.

En dat kan door het gehele land, want Totaal Coaching opereert in geheel Nederland. Vaak is het ook zo dat je coach uit de buurt komt. Spreekt dus je taal en kent de arbeidsmarkt. Dat kan een belangrijk voordeel zijn. Ook zijn er argumenten te bedenken waarbij een coach die bekend is met je branche de voorkeur verdient. Dit is allemaal mogelijk, ons team coaches is zeer divers.

Als ik dit hier allemaal zo neertik, tja dan heeft mijn collega coach inderdaad gelijk, ik heb alle instrumenten om er iets moois van te maken, dus dat gaan we doen, ook vandaag.

logo Ruud Schols Consultancy

RUUD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.