Menu Sluiten

NAAST POWERNAP NU OOK POWERVACATION

Algarve beachWie ziet er niet tegen op om na een vakantie weer aan het werk te gaan? Iedereen die dat ontkent heeft of een slechte vakantie achter de rug of een baan die nog mooier is dan een heerlijke vakantie! Naast de powernap nu ook de powervacation; beleef de formule!

Laat je niks wijs maken, iedereen ziet er tegen op! Of diegene heeft er goed over nagedacht en is er achter gekomen dat het teveel energie kost om er tegen op te zien, vechten tegen de bierkaai. Je kunt die energie beter anders gebruiken.

Voor een vorm van acceptatie van het weer aan het werk moeten in combinatie met een vorm van lekker nagenieten van je heerlijke vakantie. Op zoek gaan naar een soort van ‘powernap’ maar dan een ‘powervakantie’. Die je weer voldoende energie geeft om de periode naar je volgende vakantie te overbruggen. Of die je gewoon laat genieten van je vakantiebeleving. Zie het als een verlengd weekend, waarin je de vakantie weer opnieuw beleeft.

Plan van aanpak tot een powervacation

Maar hoe pak je dat aan? Misschien ben je wel te laat. Had je van tevoren moeten bedenken dat je aan powervaction ging doen. Dat zou het misschien in het begin wel makkelijker maken, maar uiteindelijk maakt het niet veel uit.

portugal beachOm aan powervacation te doen moet je een aantal ankers definiëren die je vakantie beleving weergeven. Het intense wat je tijdens je vakantie beleefde toen je dacht “wat is het leven toch fijn”. Toen je over het warme strand liep, niks aan je hoofd enkel het geluid van de golven of toen je heerlijk wegdommelde aan het zwembad en dat tijd geen rol speelde, hoe lang het ook duurde. Het genot dat je beleefde bij het laveren door de straatjes en steegjes van dat authentieke dorpje weet ik waar, of de geur opsnoof van de drukke stad waardoor alle intense geluiden opeens voorkwamen als de symfonie van drukte in rust.

Hopelijk inspireren bovengenoemde voorbeelden tot het bedenken van je eigen vakantie ankers. Bedenk zoveel mogelijk details. Details die het beleefde anker versterken.

Dit is zeer belangrijk, want deze details kunnen je helpen om weer in de trance van je vakantiebeleving te geraken en je beleeft je powervacation.

Veel mensen denken dat het de kaas zou kunnen zijn die je at in dat geweldige restaurant, of de wijn die zo perfect paste bij de gerechten, misschien was het wel de smaak van de verse vis. Toch hoor je vaak dat het thuis niet meer zo smaakt als toen op vakantie, daar in dat geweldige restaurant op het terras bij de ondergaande zon.

Herkenbaar?

Bedenk dan eens het moment voor of net na die smaakervaring van bijvoorbeeld die vis. Welk bestek had je, op welk meubilair zat je, wie zaten er bij je, welke muziek hoorde je, ofwel: maak je plaatje compleet.

Haal die herinneringen naar boven wanneer je een slok wijn neemt en sluit vooraf je ogen en adem diep in. Ik denk dat je ervaring heel wat meer uitkomt bij je werkelijke vakantiebeleving: de ervaring die je zocht!

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.