Menu Sluiten

Spelt-Haver brood

Een recept waarvoor ons nieuwe havermeel (Meulen Nature) bij uitstek geschikt is!

ingrediƫnten:

  • 175 gram speltbloem
  • 175 gram havermeel (Meulen Nature)
  • 0,75 tl bakkerszout
  • 3,5 gram droge gist
  • 2-3 tl biologische honing
  • 5 el olijfolie
  • 300ml water (handwarm)
  • boter of spray voor het bakblik in te vetten
  • Havermoutvlokken (Meulen Nature)
  • Doe in een mengkom eerst de honing en meng hier de olie en het water door.

Doe in een tweede mengkom de beide soorten meel, het bakkerszout en de droge gist en meng deze met een garde. Meng hierdoor het honingmengsel, dit gaat het beste met een Deense deegklopper.

Het deeg blijft plakkerig en lijkt eerder op een beslag, maar dat is ook de bedoeling.

Giet het deeg in het ingevette bakblik en besproei de top met water waarna je het havervlokken als afwerking strooit. Nog eens met water besprenkelen en afdekken met vershoudfolie.

1,5 uur laten rijzen op kamer temperatuur

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden

bak het brood gaar in 30 – 35 minuten, eventueel iets langer maar draai dan de temperatuur naar 185/190 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.