Menu Sluiten

Meulen Nature Triadebrood

Recept van het Meulen Nature Triadebrood

Het Meulen Nature Triade brood is een vloerbrood, maar volgens mij is het ook goed als busbrood in een blik te bereiden. Ook in een broodmachine is het goed te bereiden, neem dan een volkorenbakprogramma van 1000 gram.

Het Meulen Nature Triade is gemaakt van uitsluitend ingrediënten van het Meulen Nature merk, puur natuur en lekker. Het is een vast brood maar heeft ook een cake achtige structuur. Stevig maar niet droog en vooral heerlijk!

Ingrediënten:

  • 135 gram Havermeel (Meulen Nature)
  • 135 gram Roggemeel (Meulen Nature)
  • 135 gram Kamutmeel (Meulen Nature)
  • 40 gram 8 granen-mix/muesli-mix (Meulen Nature)
  • 15 gram Pompoenpitten voor de afwerking (Meulen Nature)
  • 1 ei, (kamertemperatuur, losgeklopt)
  • 7 gram gedroogde gist
  • 230 ml water
  • 1 tl zout
  • 2 el balsamico azijn
  • 4 el truffel-olie

Meng de droge ingrediënten voordat de vloeibare ingrediënten worden toegevoegd.

Kneed het tot een mooi soepel deeg. Blijft het wat plakkerig voeg dan een weinig roggemeel toe todat het deeg de vochtigheid heeft die je wenst.

Laat het deeg 30 minuten reizen en sla het door

Laat het vervolgens nog eens 60 minuten reizen en leg het op de bakplaat in de gewenste vorm(en)

Bestrijk de broden gul met het opgeklopte ei, maak enkele lichte inkervingen met een mes en bestrooi de broden met de pompoenpitten. Bestrijk de broden nogmaals licht met het losgeklopte ei.

Laat het brood nog 30 minuten tot rust komen door het verder te laten reizen.

Bak het brood af in een oven van 200 graden, zet de temperatuur na tien minuten terug naar 190 graden en laat het brood gaar worden in 30 to 40 minuten.

Laat het brood afkoelen en laat het u smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.