Menu Sluiten

6 TIPS OM TE GROEIEN BINNEN JE COMFORTZONE.

Icomfortzonen het algemeen hoor je dat succes tegenwoordig alleen nog maar kan mogelijk is door je comfortzone te verlaten. Voel je nu alweer je zweetklieren onder je oksels overuren maken, lees dan verder; hier zijn zes gouden tips om comfortabel binnen je comfortzone je succes te zoeken.

‘Om te groeien moet jij je buiten je comfortzone gaan begeven.’

Groei ietwat gemakkelijker en wellicht net zo snel, blijf lekker in je comfort zone!

 

Wat zou er mis zijn met je oude vertrouwde comfort zone?

Klinkklare onzin! Daar is niks mis mee. Sterker nog, het is de omgeving waarin jij je het prettigst voelt. En daar vertoef jij niet alleen graag, daar presteer je ook goed.

Want het zal toch niemand ontkennen dat je in prettige omgeving gemakkelijk en goed kunt presteren. Je kunt er met een tevreden lach goed presteren. Het is bekend voor je, dus er is een grote kans dat je prestatie uitzonderlijk genoeg is.

Het kan best zo zijn dat je geen durfal bent en dat je het prettig vindt om steun te vinden in je oude, vertrouwde veilige omgeving.

 

Moet je dan meteen als een dwaze gek buiten je mentaal veilige grenzen gaan lopen? Ik denk van niet.

Ik denk dat je net zo makkelijk binnen je eigen comfort zone groei kunt zoeken. Misschien niet zo hard of zo snel, maar zeker met een veiliger gevoel.

Wil je weten hoe?

Hier volgen zes tips

1  Niemand is perfect.

Ofschoon als je voorzichtig bent en geen durfal, betekent dat dan meteen dat je niet perfect bent? Of is iemand die het tegenovergestelde is, meer perfect? Daar moet je deze acceptatie niet zoeken. Het is  zo dat niemand alles perfect kan, al wordt dat wel ogenschijnlijk verwacht als je menige vacature ziet.

2  Ben niet bang voor een beetje angst.

“Angst en geld heb ik nooit gehad” vertelde mij een oudere, wijze man ooit. Hij was tevreden met alles wat hij had en wat de dag hem bracht. Schuwde niets maar zocht ook geen gevaar op, ontweek het liever. Hij snapte ook maar al te goed dat hij daarmee geen tonnen kon verdienen maar ze dus ook niet kon verliezen. Het was een vakman die binnen zijn vak veel bereikt had. Maar binnen zijn comfortzone heeft hij niet alles bereikt. Weliswaar heeft hij geen angst gekend maar hij had wel veel meer geld kunnen verdienen.

3  Je kunt niet alles alleen.

Zoek iemand om mee samen te werken. Zeker voor die dingen die duidelijk buiten je comfort zone liggen is dat uiterst handig. Zoek bij voorkeur iemand waarmee je ook sparren kunt. Iemand die de dingen anders aanpakt. Wil je hier meer over weten, lees dan mijn blog eens.

4  Ontdek je eigen Comfort Zone.

Wil je toch wat houvast, doe dit dan simpelweg daar waar jij je het best bij voelt. Je eigen comfort zone geeft je voldoende houvast en meer dan voldoende nog niet ontdekte ruimtes. Kijk eens wat je kunt bereiken en als het je bevalt zoek je weer iets op korter bij de grens van je comfort zone. Daarmee groei je. Je groeit makkelijker, met houvast aan je eigen normen en waarden.

5  Verbreed je horizon in je Comfort Zone.

Verbreed je horizon en ook dat kan in eerste instantie binnen je comfort zone, daarna is er tijd genoeg om dit buiten de comfortzone te doen. Het is een eerste stap om buiten je eigen grenzen van je veilige zone te treden. Het is goed om je daar in je eigen tempo op voor te bereiden. Schuw het niet maar blijf zelf de baas over hoever en wanneer en met wie.

6 Groei

Hoe kom je er achter of je groeit? Gewoon door bewuster je successen en acties vast te leggen. En of het nu drie, vijf of zeven ‘positieve’, ‘succesvolle’ , ‘leerzame’ ervaringen zijn die je per dag of per week voor jezelf noteert, dat maakt niet zoveel uit. Er bij stil staan, het bewust evalueren voor jezelf zal je sterken in het kiezen van je eigen richting. Kijk anders ook eens bij deze blog voor handige tips.

Veel plezier en succes met het ‘oprekken’ van je eigen comfort zone.

MEER WETEN?

 

RUUD

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.