Menu Sluiten

HET IDEALE TEAM? DAT BESTAAT NIET !

Het ideale team? Wat is dat? Bestaat dat wel óf niet? Welke invloed kun jij er zelf op hebben? Welke invloed heb jij als individu op een team? Een heel belangrijke, dat is zeker!

Altijd is er wel iemand binnen een team waarvan de prestaties tegenvallen en die zelfs de teamprestatie aanzienlijk nadelig beïnvloedt. Steeds loopt het team het risico dat een teamlid niet aan de verwachtingen voldoet.

one team!

Voortdurend bestaat de kans dat een teamlid uitvalt, waardoor de druk merkbaar hoger wordt voor de overige teamleden. We zitten dan al snel met de handen in het haar. De spanning loopt zienderogen op, de sfeer is te snijden.

Het is meer regel dan uitzondering dat een team onvoldoende teamleden heeft om de teamopdracht naar behoren uit te voeren. Zeker na de kredietcrisis is dit een vaak gehoorde klacht.

Het komt vaker voor dat een heel team steeds moet wachten op het traagste ‘padvindertje’ van de groep. De snelheid laat te wensen over en irritaties nemen toe. Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat heeft geen zin.

Wat heeft wel zin?

Een workshop ONE TEAM volgen bij Ruud Schols Consultancy.

Samen intensief en met het volledige team bekijken wij de mogelijkheden van het team. Wordt de teamsamenstelling zichtbaar voor iedereen en ook de mogelijkheden van alle teamleden. Dit is de start naar een zo ideaal mogelijk team.

Of een ideaal team bestaat? Dat weet ik ook niet. Is misschien ook niet echt belangrijk, wat belangrijker is:

“Hoe krijgen we het bestaande team zo ideaal mogelijk.”

Enkele dagen vooraf aan de training gaat iedereen individueel een aantal vragen beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt de invulling van de dag bepaald, met maar één doel: het meest ideale team formeren met alle bestaande individuele teamleden.

Teammatrix

De training gaat meteen pittig van start, van alle teamleden worden de natuurlijke persoonlijke rollen en de persoonlijke rol met de meeste aversie geanalyseerd. Deze worden in de teammatrix geplaatst. Dit is het uitgangspunt.

Teamrollen

Rol acceptatie en de gevolgen hiervan voor de persoon én het team komen ruimschoots aan bod. Er wordt veel kennis opgedaan over het team, de individuele teamleden. Juist daarin schuilt de kracht. Daarnaast gaan we kijken of door het aanpassen van bestaande rollen een verbetering voor het team haalbaar is.

De dag kenmerkt zich door het sterk interactief karakter.

Gouden afspraak

Voor een maximaal resultaat is commitment en gelijkwaardigheid noodzakelijk. Dit is dé gouden afspraak gedurende deze training. Om een optimale evolutie van het team te bereiken zoeken we daar dan ook de grenzen op. Wie weet hebben jullie dan terecht het gevoel in het ideale team te zitten!

Nazorg

Na deze workshop ontvangt iedere deelnemer een “reddingsboei”. Hiermee is iedereen in staat om individuele coaching aan te vragen wanneer hij of zij daar behoefte aan heeft.

Herhalingstrainingen zijn ook mogelijk, net als intensievere trainingen, maatwerk trainingen en meerdaagse workshops. Een herhalingstraining is ook zeker aan te bevelen bijvoorbeeld bij aanzienlijke veranderingen binnen het bestaande team. Kandidaten die in overweging worden genomen om toe te treden tot een team kunnen ook worden getest. Een rapport over de plaats binnen het team, kan als een waardevolle basis dienen met betrekking tot de keuze voor de meest geschikte kandidaat.

Meer informatie en alle mogelijkheden over de O N E  TEAM workshop & trainingen leg ik graag uit. Zet vandaag de eerste stap naar een waardevoller team met uw bestaande crew.

MEER WETEN?

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.