Menu Sluiten

Ons leslokaal, uw praktijk

Als trainer van STEPS Trainingen zoeken medeoprichter Jaap Cleutjens en ik steeds een leslokaal in de buurt van onze cursisten. Dit leslokaal dient een prettige omgeving te zijn, ruim genoeg, maar ook niet meer dan dat.

Het leslokaal is het toneel van een training waarbij wij meer bezig zijn met trainen dan met les geven. Ieder stukje theorie wordt meteen getoetst aan de werkelijke praktijk. Wij spelen het spel niet met een fictieve Pietje of Jantje, evenmin met een Marietje of Annemiek.

‘Er wordt meteen een echt praktijkvoorbeeld bij de horens gevat, een voorbeeld uit de praktijk van de cursist. Die kan en mag voluit oefenen en uitproberen hoe de beste resultaten behaald kunnen worden’.

Omdat wij met twee trainers zijn, kunnen we onze rollen ook goed verdelen. De een observeert terwijl de ander in de huid van de tegenspeler uit het praktijkvoorbeeld kruipt. Of we observeren beide terwijl een gepassioneerde tegenspeelster in de huid kruipt van de klant.

Of dat lukt?

De tegenspeelster uit het praktijkvoorbeeld is meestal humeuriger, bitser, meer tegendraads, minder meegaand, kortom net iets moeilijker dan een werkelijk personage. Een perfecte bodem om een realistische weergave te kweken voor een pittige training.

De mede cursisten kunnen ook een rol spelen in het spel, of ze observeren de dialoog. Het geven van feedback is hierbij een vast onderdeel. Op deze manier leren onze cursisten kritisch te kijken en te luisteren naar de praktische dialogen. Meermaals komen hierdoor praktijksituaties naar voren die dan geoefend worden, waardoor de rollen zich omdraaien.

Een dagdeel vliegt praktisch om, iedereen is actief bezig steekt er tevens veel van op. Dit soort oefeningen blijkt nog steeds erg waardevol, als ze maar goed gespeeld worden én meteen getoetst aan de werkelijke praktijk. En dat doen we dan ook vervolgens.

In een mum van tijd zitten we dan niet meer in ons leslokaal maar in de werkelijke praktijk van onze cursisten. Vandaar dat wij het motto ‘Ons leslokaal is uw praktijk’ graag en trots hanteren.

Hoe jij erachter kunt komen of dit iets voor je is, of jij ook net deze ervaringen moet beleven om na een degelijke training ook te kunnen zeggen; Acquireren doe ik met een glimlach”? Nou dat is simpel. Schrijf je in voor een kennismakingssessie.

Er komen een aantal van deze sessies vanaf januari 2019, schrijf je alvast in, dan hoor je als een van de eersten waar en wanneer de sessies plaatsvinden. Je kun dan een keuze maken tijdens welke sessie je gaat beleven hoe ons leslokaal jouw praktijk wordt.

STEPS logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.