Menu Sluiten

WIE HEEFT ER MORGEN EEN BAALDAG?

baaldag

baaldagOp een dag merk je het opeens op, de inzet van iemand is niet meer wat het ooit geweest is. Een baaldag denk je misschien, tegen beter weten in. Een dag worden zomaar dagen. Functioneren blijft achter, inzetbaarheid vermindert. Je zou eigenlijk eens een goed gesprek willen voeren om erachter te komen wat er scheelt, zodat je kunt helpen. Maar het komt er niet van.

 

De drukte van de dag?

 

Wetende dat het zich kwetsbaar opstellen van beiden toch niet zo makkelijk is? Het gesprek blijft uit. Het houdt je best wel bezig, zondermeer.  Je wilt tenslotte een ziekmelding voorkomen, maar bovenal wil je helpen omdat je weet dat het een heel stuk prettiger is wanneer de medewerkers goed kunnen functioneren, wanneer ze lekker in hun vel zitten.

Welke oorzaken kunnen de inzetbaarheid nadelig beïnvloeden?

  • Privéproblemen

  • Relatieproblemen

  • Gezondheidsproblemen

  • Financiële zorgen

  • Zorgen over veranderingen in het bedrijf

  • Een ongewenste teamsamenstelling

  • De manier van aansturing vanuit een manager

  • Gebrek aan perspectief

Het is geen volledige opsomming, maar dit zijn wel de meest voorkomende oorzaken. Je ziet, niet echt onderwerpen waarover je zomaar met je werkgever gaat praten. Toch zou het fijn zijn als een medewerker eens van gedachten zou kunnen wisselen met een onafhankelijke specialist over dit soort levenservaringen en gebeurtenissen. Een gesprek waarbij door de unieke objectieve methode inzichten gegeven worden waarmee je verder komt. Waardoor je in staat bent keuzes te maken die bij je passen en waar je achter staat.

Praten over dergelijke gevoelige onderwerpen doe je niet zomaar en kosten ook wel wat tijd. Het is eerder een coachtraject dan een spreekuurtje. Maar wel een traject waarbij, na het winnen van vertrouwen, doorgedrongen wordt tot de kern. Er is steeds een objectief advies over hoe je verder kunt.

Wil je graag je medewerker de gelegenheid bieden om in gesprek te gaan en een onafhankelijk advies te krijgen waarmee de inzetbaarheid en bevlogenheid weer wordt geënthousiasmeerd? Een investering die zich snel terugbetaald. Een dergelijk coachtraject staat bij wijze van spreken gelijk aan de besparing van een verzuimdag. De winst is een medewerker die weer met groot plezier aan het werk gaat en daardoor nog productiever is.

En de volgende maandagen heeft deze gelukkige medewerker geen enkele reden meer voor een baaldag.

Reden temeer om eens contact op te nemen via onderstaande knop.

 

INZETBAARHEIDSGESPREK

 

RUUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.